De inspiratie is er. Nu nog het gereedschap om die aan te boren.

 

Staart u lang naar de ongeduldig knipperende cursor op het beeldscherm?
Breekt het angstzweet uit als u voor een groep wolven uw verhaal moet afsteken
Bent u er helemaal klaar mee?

Mooi, want dan bent u er juist helemaal klaar voor! Klaar om de eerste stap te zetten in uw nieuwe toekomst als spreker of als speech- en tekstschrijver.

Nu nog de onrust en spanning omzetten in de positieve energie die u nodig heeft bij het schrijven van een speech, artikel of column. En natuurlijk: nog wat vakkennis opdoen.

Tips & tricks? Nee, dat is niet genoeg. In onze trainingen leer je gebruik te maken van iets dat veel belangrijker is: jouw inspiratie. Je leert hoe je die aanboort en omzet in een pakkende speech of wervend stuk.

 

Meld je aan voor een van onze trainingen.

Graag eerst even contact?

Bel ons dan. 00 31 6 53 72 75 64.

Of mail naar [email protected]

Training Speech Schrijven

Formuleer een heldere boodschap, voeg daar een aardige anekdote aan toe, doe er nog een treffend citaat bij en strooi er tenslotte een handvol stijlfiguren overheen: ziehier het recept voor de standaardspeech. Hans van Mierlo typeerde deze toespraak als ‘het verlengstuk van de bloemen en de vlaggen op het podium.’ Zo’n toespraak wilde hij niet houden. U wel?

 

Onderdelen van onze training:

 • Kijken met het Timmermansoog. Hoe raakt de spreker mij?
 • Broeden, Bouwen en Bewerken. Hoe overleef je de drie fases van het schrijfproces?
 • Oefening in Free Writing. Hoe boor ik mijn creativiteit aan?
 • De twee methoden van overtuigen: ‘convincere’ of ‘persuadere’. Hoe zet ik een overtuigende en logische redenering op?Beeldend schrijven. Hoe maak ik mijn verhaal aanschouwelijk?
 • Voordrachtskunst. Hoe maak ik een goede eerste indruk
 • Oefening in Close Reading. Zeg ik heel iets anders dan ik bedoel?
 • Nazorg: begeleiding bij het schrijven een eerstkomende grote speech.

 

Omvang van de groep: 6 deelnemers.

Kosten per deelnemer: 900 euro (inclusief studiemateriaal, cursusboek, koffietafel en lunch)

 

Meld je nu aan via deze link.

Extra info nodig?

Bel dan 00 31 6 53 72 5 64

Of mail naar [email protected]

 

Het Betere Verhaal verzorgt ook speechtrainingen in samenwerking met De Redactie.

https://deredactie.nl/trainingen/training-speech-schrijven/

 

Tweedaagse training ‘Beeldend schrijven over beleid’

Je zit als beleidsmaker in de cockpit van de organisatie. Samen met anderen bepaal jij de richting, de snelheid en de eindbestemming. En natuurlijk schrijf je notities over het beleid. Maar zijn die ook zo spannend, inspirerend en meeslepend? Of wordt het lezen ervan als een corvee ervaren?  Is dat laatste het geval, dan is deze schrijfopleiding een must. Want als het beleid goed in elkaar zit – en daar twijfelen we niet aan! – dan moet ook de beleidsnota lezen als een trein.

 

Op de eerste dag van deze schrijfopleiding behandelen we:

 • De basisbeginselen van het beeldend schrijven.
 • De opbouw van het betoog; de twee methodes van overtuigen.
 • De Triple B-methode: Broeden, Bouwen en Bewerken. Stappenplan voor overwinnen van ‘writerblocks’ en het ‘moeiteloos’ schrijven van beleidsnotities en journalistieke artikelen.
 • Close Reading. Met behulp van een checklist analyseren we brieven en beleidsstukken.

 

Na de eerste bijeenkomst gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen opdracht: het schrijven van een wervende notitie voor de directie of raad van bestuur. Via mail, skype en telefoon worden de cursisten begeleid bij het schrijven en herschrijven totdat de tekst de kwalificatie van een 7 verdient. Op de tweede bijeenkomst worden de teksten klassikaal besproken. Alle deelnemers worden aangespoord om via close reading, het gebruik van de aangereikte checklist en de eigen creativiteit verbeteringen aan te reiken. Totdat het stuk een 8 of zelfs een 9 waard is.

 

Kosten per deelnemer: 1500 euro (inclusief studiemateriaal, cursusboek en koffietafel en lunch op beide trainingsdagen).

 

Deze training is o.a. afgenomen door NS. Wilt u de evaluatie inzien? Klik dan hier. (Link naar standaardmailtje met tekst: ‘ Ja, ik wil wel eens lezen wat deze training NS heeft opgeleverd.’

 

Wilt u deelnemen aan training bij Het Betere Verhaal? Klik dan hier.

Heeft u belangstelling van In Company Training? Klik dan hier.