Je zit als beleidsmaker in de cockpit van de organisatie. Samen met anderen bepaal jij de richting, de snelheid en de eindbestemming. En natuurlijk schrijf je notities over het beleid. Maar zijn die ook zo spannend, inspirerend en meeslepend? Of wordt het lezen ervan als een corvee ervaren? Is dat laatste het geval, dan is deze schrijfopleiding een must. Want als het beleid goed in elkaar zit – en daar twijfelen we niet aan! – dan moet ook de beleidsnota lezen als een trein.

Op de eerste dag van deze schrijfopleiding behandelen we:

  • De basisbeginselen van het beeldend schrijven.
  • De opbouw van het betoog; de twee methodes van overtuigen.
  • De Triple B-methode: Broeden, Bouwen en Bewerken. Stappenplan voor overwinnen van ‘writerblocks’ en het ‘moeiteloos’ schrijven van beleidsnotities en journalistieke artikelen.
  • Close Reading. Met behulp van een checklist analyseren we brieven en beleidsstukken.

Na de eerste bijeenkomst gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen opdracht: het schrijven van een wervende notitie voor de directie of raad van bestuur. Via mail, skype en telefoon worden de cursisten begeleid bij het schrijven en herschrijven totdat de tekst de kwalificatie van een 7 verdient. Op de tweede bijeenkomst worden de teksten klassikaal besproken. Alle deelnemers worden aangespoord om via close reading, het gebruik van de aangereikte checklist en de eigen creativiteit verbeteringen aan te reiken. Totdat het stuk een 8 of zelfs een 9 waard is.

Over de trainer Bob de Ruiter:

Bob de Ruiter heeft al 25 jaar ervaring als speechschrijver. Hij heeft gewerkt voor verschillende topfiguren in politiek en bedrijfsleven, waaronder Relus ter Beek (oud Minister van Defensie) en Hans van Mierlo. Sinds 2001 is Bob de speechwriter van Ad Scheepbouwer (oud CEO van KPN en investeerder).

Deze training wordt aangeboden als In-Company Training

Heeft u belangstelling voor deze training?

Neem contact op, we vertellen graag over onze aanpak en expertise!

Gelijk contact? Bel Bob dan op 00 31 6 53 72 5 64

Reacties

Deze training is o.a. afgenomen door NS. Wilt u de evaluatie inzien?
Klik dan hier!