Ooit verzorgde Marcus Fabius Quintilianus in het Oude Rome zijn “masterclass speechwriting”. De sfeer van toen proberen we een beetje terug te halen in Villa Formosa, een eenvoudig resort dat verborgen ligt in de Ria Formosa, een van de grootste natuurreservaten van Europa waar tussen de heuvels, lagunes en meren nog oude Romeinse ruïnes staan. https://www.formosamar.com/en/ria-formosa/ De basis van onze training is uiteraard “De opleiding tot redenaar” van diezelfde Quintilianus.

Villa Formosa is uw verblijfplaats en uw werkplaats, helemaal ingericht voor het betere werk. En daar verstaan we óók onder:

  • Broeden in de hangmat op ideeën en mijmeren tot de contouren van uw verhaal zichtbaar worden.
  • Stiltewandeling voor de Ria Formosa
  • Gesprekken met auteurs over de momenten waarop zij geïnspireerd raken en aan het schrijven slaan.

Na aankomst op Faro hoeft zich niet meer om praktische zaken te bekommeren. Wij halen u op en brengen u naar Villa Formosa, niet ver van de vissersplaats Olhão.  De villa bestaat uit drie huisjes die eenvoudig zijn, maar wel van alle gemakken voorzien (toilet, douche). U heeft dus uw eigen plekje om zich in terug te trekken wanneer u maar wilt.

Over de trainers

Bob de Ruiter

Bob de Ruiter heeft al 25 jaar ervaring als speechschrijver. Hij heeft gewerkt voor verschillende topfiguren in politiek en bedrijfsleven, waaronder Relus ter Beek (oud Minister van Defensie) en Hans van Mierlo. Sinds 2001 is Bob de speechwriter van Ad Scheepbouwer (oud CEO van KPN en investeerder).

Esther Lauman

Esther Lauman is half Duits, half Nederlands en spreekt zes talen. Zij studeerde pedagogiek (Phd) en haalde Masters in filosofie en theologie. Als perswoordvoerster was zij tien jaar actief voor de Duitse liberaal democraten (LD). Zij is als spreekcoach gespecialiseerd in intonatie, dictie en mimiek en verstaat bovendien de kunst van rustig blijven (of worden) onder grote druk.

INSCHRIJVEN

Vervangen door: Deze training wordt dit najaar drie keer aangeboden.

Van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 september (vol, inschrijving gesloten)
Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 oktober
Van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 oktober

Duur van de opleiding: 4 dagen en 3 nachten
Kosten: € 1500 per persoon.
Het aantal deelnemers is wegens de coronaveiligheidsmaatrelen beperkt tot 3 personen.
Inclusief: Logies, alle maaltijden, koffie, thee en frisdrank, vervoer van en naar Faro Airport.
Exclusief de vliegreis.

Meer weten over data
en beschikbaarheid?

Bel: 00 31 6 53 72 75 64
Mail: [email protected]