Ons team

Het Betere Verhaal wordt gevormd door:

Bob de Ruiter, Dick de Ruiter,
Ilana Rooderkerk, Arno Gregorian

Bob de Ruiter

Bob de Ruiter studeerde politicologie in Amsterdam en van 1987 tot 1997 werkte Bob de Ruiter op het Binnenhof.

Eerst voor de Tweede Kamerfractie van de PvdA, later voor die van D66. Voor Hans van Mierlo werkte hij eerst in de Kamer, later op het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Sindsdien hebben politici van D66 af en toe een beroep op hem gedaan. Voor Alexander Pechtold schreef Bob samen met Carla Pauw de Van Randwijk-lezing (5 mei 2009) en de Herzberg-lezing (26 september 2010). Onlangs scheef hij mee aan de toespraak van Sigrid Kaag op 15 mei 2019 in Maastricht. (link naar blog.)

Hij werkt hij als ghost- en speechwriter voor verschillende politici en CEO’s, waaronder Ad Scheepbouwer.

In 2011 richtte hij Het Betere Verhaal op. Het motto: ‘Formules voor een goede speech bestaan niet.’

Bij uitgeverij Mets & Schilt verscheen in 2009 zijn roman M’n vrouw kwijt, waarvan het eerste exemplaar in ontvangst is genomen door Els Borst.

Ilana Rooderkerk

Ilana verkreeg landelijke bekendheid als actrice in de dagelijkse televisieserie Onderweg Naar Morgen, waarin ze gedurende vijf jaar een vaste rol vertolkte. Later volgde ze de studie politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en vandaag is zij onder andere werkzaam voor een politieke partij in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in de voordrachtskunst en verzorgt trainingen voor politici, voorlichters, directieleden en iedereen die regelmatig het woord moet voeren. In haar trainingen richt ze zich op het gebruik van acteertechnieken voor het overbrengen van de inhoudelijke boodschap.

Arno Gregorian

studeerde informatiekunde in Utrecht en reisde het land af om debat workshops te geven aan bedrijven, politici en wetenschappers als bestuurslid van de Utrecht Debating Society. Arno gebruikt gerichte debatoefeningen- en theorie met het doel: overtuigen in elke situatie.

Sponsoring

Het Betere Verhaal is supporter van het basketbal, zoals beoefend door deze stoere meiden uit Zeist.

Selectie van Opdrachtgevers