Het is een vast onderdeel van elke speechtraining: het inlevingsvermogen dat je nodig hebt om een speech te schrijven. Begin niet bij jezelf, maar bij de ander. Verplaats je in je publiek. Wat verwachten de luisteraars? Waar hopen zij op en waar zijn zij bang voor? Pas als je dat weet, kun je nadenken over jouw speech. Hoe maak je contact? Wat wil je bereiken? Welke gevoel moet de zaal er aan jouw verhaal overhouden?

Wat geldt voor de speech geldt in nog sterkere mate voor een cursus over het schrijven van een speech. Als docent moet je eerst de deelnemers leren kennen. Wat kunnen ze al en wat moeten zij nog leren? Welke stijlfiguren passen bij hen en welke zeker niet? Wat willen zij bereiken?

Idealiter is een cursus speechschrijven dus een persoonlijk trainingstraject, waarbij de doelen van de deelnemer richtinggevend zijn.

Daarom biedt Het Betere Verhaal het ‘1 op 1 arrangement’ aan. U krijgt persoonlijke begeleiding gedurende het gehele traject. Het eindresultaat? Een speech waarmee u precies bereikt wat u voor ogen staat.

Onderdelen van het programma:

  • Het intakegesprek.

Waar heeft u precies behoefte aan? Wanneer is de training voor u geslaagd? Wat voor speech wilt u schrijven? Wat wilt u bereiken? (Zoomsessie)

  • Cursusboek Speechless en overig materiaal

U ontvangt via de post het cursusboek en via de mail het overige studiemateriaal, waaronder video’s van beroemde speeches. Daarna bespreken we de inhoud met u. Welke toespraken passen bij u en welke niet? Wat heeft u opgestoken van het cursusboek? Wat is nog niet zo duidelijk? Weet u al welke stijlfiguren u zou willen gebruiken? (Zoomsessie)

  • Zelf schrijven.

Schrijven leer je vooral door het zelf te doen. Daarom gaat u zelf aan de slag met uw speech. Op elke versie krijgt u feedback van de docent. Totdat de speech niet meer te verbeteren valt en u zegt: ‘Ja, dit is ook helemaal mijn verhaal.’ (via de mail, telefoon en/of Zoom).

  • Het voordragen van uw speech. Het schrijven van een speech is niet voldoende, u moet die ook voordragen. Hoe sta je erbij? Hoe leg je emotie in je woorden? Leer je de tekst uit je hoofd of mag je af en toe eens een blik werpen op het papier dat voor je ligt?

Interesse in deze training? Neem dan gerust contact op. Kunt u in een vrijblijvend gesprek ontdekken wat we voor u kunnen betekenen.

De kosten? 500 euro all-in (maar exclusief BTW)

Over de trainer Bob de Ruiter:

Bob de Ruiter heeft al 25 jaar ervaring als speechschrijver. Hij heeft gewerkt voor verschillende topfiguren in politiek en bedrijfsleven, waaronder Relus ter Beek (oud Minister van Defensie) en Hans van Mierlo. Sinds 2001 is Bob de speechwriter van Ad Scheepbouwer (oud CEO van KPN en investeerder).

Contact

Bel +31 6 53 72 75 64
Mail: info@hetbetereverhaal.nl