Formuleer een heldere boodschap, voeg daar een aardige anekdote aan toe, doe er nog een treffend citaat bij en strooi er tenslotte een handvol stijlfiguren overheen: ziehier het recept voor de standaardspeech. Hans van Mierlo typeerde deze toespraak als ‘het verlengstuk van de bloemen op het podium.’

Wilt u als spreker meer te bieden hebben? Wilt u niet alleen zenden maar ook daadwerkelijk contact maken met uw publiek?
Schrijf u dan in voor een van onze cursussen speechwriting. En ontdek hoe u anderen kunt raken, overtuigen en enthousiasmeren.

Hoe u uw speech kunt illustreren met levenslessen of anekdotes die niet alleen onderhoudend maar ook inspirerend zijn.
Het is niet voldoende om een goede speech in handen te hebben. U moet die ook kunnen ‘brengen’.

We besteden daarom zowel aandacht aan uw speech als aan uw voordracht.

We maken u vertrouwd met de beginselen van de retorica en laat u zien hoe u acteertechnieken kunt inzetten om uw voordracht te verbeteren.

Ook leggen we uit hoe u de eerste – en dikwijls beslissende – ogenblikken van een optreden moet benutten. Heeft u de vereiste uitstraling? Zo niet, maak dan van een geringe uitstraling een krachtige uitstraling. Zodat u al een overtuigende indruk maakt nog voor u een woord heeft gesproken!

Een kant en klare speech is per definitie niet toegesneden op het gehoor waar u voor staat. Daarom geven we u geen standaardtoespraak mee naar huis, maar wel het gereedschap en de inspiratie om uw eigen speech te schrijven èn voor te dragen.